пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Чи варто доручати виховання своєї дитини електронному гаджету?


Сьогодні ми не можемо представити своє життя без сучасних смартфонів та планшетних комп'ютерів. Вони допомагають нам вирішувати різноманітні завдання як вдома, так і на роботі.

Такі гаджети дуже подобаються нашим дітям, даючи їм доступ до мультфільмів, ігор, музичних кліпів та соціальних мереж. Щоправда, ці пристрої закохують у себе дітей швидше, ніж ми на те розраховували.


Дитяча залежність від мобільних пристроїв настільки міцна, що її можна прирівняти до наркотичної залежності.

Результатом цієї пристрасті може бути зіпсований зір, викривлення осанки, малорухомий спосіб життя, ожиріння, серцево-судинні захворювання та хвороби опорно-рухового апарату. В деяких випадках це може призводити до летальних наслідків.

Все починається з малого.
В старшому дошкільному та молодшому шкільному віці дитина отримує смартфон чи планшет для того, щоб подивитися мультфільми. В той час, коли дитина зайнята переглядом мультика, у батьків є можливість зайнятися своїми справами.

Потім планшет використовується батьками як спосіб відволікти дитину, щоб не надокучала своїми запитаннями. Батьків можна зрозуміти, прийшовши додому після важкого робочого дня легше дати дитині в руки планшет, ніж приділити малечі повноцінну увагу.

Як же боротися із цією тягою до ігор, інтернет-відео та соціальних мереж?
1. Приділяйте якісну увагу своїм дітям. Коли діти ще маленькі, їм дуже необхідна батьківська увага. Пограйте з ними в гру, почитайте книгу, розкажіть цікаву історію. Коли дитина стане підлітком, а вам захочеться з нею поговорити, ви їй станете нецікавими, адже в неї є YouTube, Facebook, Instagram та інше. Це станеться тому, що Ви в минулому замінили себе гаджетом, тепер пожнете результати.

2. Обмежте час користування планшетом. Звісно, заборонити дитині користуватися мобільними пристроями Ви не зможете. Але коригувати час, це повністю в ваших силах. 30 хвилин в день для першокласника це більше ніж потрібно. Згадайте себе в такому віці. Ніяких планшетів тоді не було. Всі гралися на вулиці. Так, були розбиті коліна, подерті руки. Але не було масового ожиріння та зіпсованого зору.

3. Установіть програму батьківського контролю на ваш пристрій. Це можна зробити через магазин додатків на вашому гаджеті. Такі програми дозволяють керувати часом, який проводить ваша дитина із планшетом, чи смартфоном. Через такий додаток ви маєте змогу заблокувати ігри, відеоплеєр, соціальні мережі або інші додатки на певний часовий проміжок. Або навпаки дозволити їм працювати в проміжку, скажімо, з 17.00 до 17.30.

Також ви зможете мотивувати дитину робити певні завдання, щоб отримати додатковий час для користування гаджетом.

Немає коментарів:

Дописати коментар